Pevao četničke pesme? Valjda bih se setio, nisam izlapeo

Izvor: Vesti-online.com, 18.Avg.2018, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pevao četničke pesme? Valjda bih se setio, nisam izlapeo"

Posle koncerta koji je održao u Varaždinu, Bajaga je za N1 rekao da bi svirao i u Karlovcu, kada bi ga pozvali i ako to ne bi nikom smetalo.

Navodi da cela ta priča sa otkazivanjem koncerta u Karlovcu zbog protesta "branitelja", nema veze ni sa muzikom, a ni sa njim.

- Špancirfest mi je jako draga manifestacija i ovaj grad ima istoriju i lep je. Dva puta smo svirali i ne znam koji put je bilo bolje - izjavio je za TV N1. Bajaga je, inače, na Špancirfestu već nastupao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 2010. i 2015, a uoči ovogodišnjega nastupa u Varaždinu u Karlovcu je otkazan njegov najavljeni koncert i to zbog protesta hrvatskih "branitelja".

Upitan ima li šta da poruči "braniteljima", Bajaga je rekao da nema, da razume njihovo nezadovoljstvo ali i da on za to sigurno nije kriv.

Komentarišući to što "branitelji" tvrde da je u Kninu 1993. pevao četničke pesme, on kaže da je već mnogo puta rekao da "nikada nije pevao tu pesmu, da je nije ni čuo, a posebno je nije napisao".

- Valjda bih se setio, nisam toliko izlapeo. Ovo sve nema nikakve veze ni sa mnom ni s muzikom, to su politički odnosi. Ja ne pratim ni u Srbiji političku situaciju, a kamoli u Hrvatskoj - kazao je Bajaga.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

"Ispada da se Bajaga slaže sa tezom hrvatskih branitelja"

Izvor: B92, 19.Avg.2018, 14:55

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta je izrazio žaljenje zbog izjave pevača Momčila Bajagića Bajage...Bajaga je u izjavi za televizju N1 rekao da razume nezadovoljstvo hrvatskih branitelja koji su bili protiv njegovog nastupa u Karlovcu...To, po oceni Linte, ukazuje da se se "on (Bajaga)...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.