Petoro dece iz istog vrtića u Užicu primljeno na lečenje: Teška klinička slika

Izvor: B92, 26.Apr.2021, 17:04

Petoro dece iz istog vrtića u Užicu primljeno na lečenje: Teška klinička slika

Petoro mališana predškolskog uzrasta primljeno je na Dečje odeljenje Opšte biolnice u Užicu.

Njihovi simptomi ukazuju na trovanje hranom ili virusnu infekciju, a svih petoro dece je iz privatnog vrtića „Školica čarolija“.

Klinička slika je kod sve dece teža, sa povišenom temperaturom, izraženom malaksalošću, dijarejom i povraćanjem.

"Kliničke slike su neobične i poprilično teške. Uzeti su uzorci za analize, urađeni su PCR testovi, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bismo došli do uzroka oboljevanja. Deca su pod stalnim lekarskim nadzorom", izjavila je dr Dara Božović, načelnica Dečjeg odeljenja.

U proteklom periodu nije bilo obolevanja kod dece sa sličnom kliničkom slikom, sve do proteklog vikenda, kada ih se javilo ukupno dvanaestoro.

"Prve simptome deca su osetila u petak po podne i u večernjim časovima", rekli su roditelji dvoje obolelih mališana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KLINIČKA SLIKA SVE TEŽA! Oglasili se iz Opšte bolnice u Užicu - šta se dešava sa mališanima koji su hitno hospitalizovani?

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2021

Svih petoro mališana polaznici su privatnog vrtića...Na dečije odeljenje Opšte bolnice u Užicu danas je primljeno petoro mališana predškolskog uzrasta, sa simptomima koji ukazuju na trovanje hranom ili virusnu infekciju...Lekari ističu da je klinička slika kod sve dece teža, sa povišenom temperaturom,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Otkriven UZROK OBOLJENJA osmoro MALIŠANA u užičkom VRTIĆU

Izvor: Blic, 27.Apr.2021, 14:43

Kod svih od osmoro dece koja su u prethodna dva dana primljena u Opštu bolnicu Užice, potvrđeno je prisustvo rota virusa, a kod dvoje i prisustvo kampilo bakterije, izjavila je načelnica dečjeg odeljenja te bolnice Dara Božović.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.