Petkoviću 17 godina zatvora za ubistvo u porti crkve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2020, 15:10

Petkoviću 17 godina zatvora za ubistvo u porti crkve

Viši sud u Beogradu osudio je danas na 17 godina zatvora Marka Petkovića zbog ubistva Saše Joksića u dvorištu crkve u Vraniću 2015. godine.

Petkoviću je takođe pritvor produžen do odlaska na izdržavanje kazne, jer je već jednom nakon što mu je bio određen kućni pritvor, to iskoristio za bekstvo, ali je nakon godinu i po dana ponovo uhapšen.

Petković je osuđen zbog krivičnog dela teško ubistvo.

Istom odlukom optužbe je odlobođen Petkovićev >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prijatelj Ivan Asodi, pošto je Više tužilaštvo nedavno odustalo od njegovog krivičnog gonjenja.

Sud nije prihvatio odbranu Petkovića da je Joksića ubo u samoodbrani, jer je navodno bio napadnut.

Međutim, imao je u vidu olakšavajuću okolnost jer je Petković u vreme ubistva bio mlađi punoletnik, kao i što nije do sada osuđivan.

Petković i Joksić su se sukobili u dvorištu crkve 2. jula 2015. godine, najpre se svađajući dok Petković nije iz džepa izvadio nož i njime dva puta ubo Joksića u grudi, a njegovog prijatelja Dragana Jovanovica u stomak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Uhapšen crnogorski državljanin u Novom Sadu po poternici Interpola

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2020

Crnogorski državljanin Zoran Mrvaljević koje je u Srbiji odslužio kaznu zbog falsifikovanja isprave, uhapšen je na osnovu međunarodne poternice Interpola u Podgorici...Njemu je određen ekstradicioni pritvor, do odluke suda o izručenju Crnoj Gori koja ga traži zbog organizovanog kriminala, ubistva...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.