Petković: Jovanovićeve pretnje - pravo lice opozicije

Izvor: B92, 20.Feb.2019, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petković: Jovanovićeve pretnje - pravo lice opozicije

Beograd -- Lider DSS Miloš Jovanović je na RTS-u zapretio potpredsedniku SL Daliboru Jevtiću, koji se iskreno bori za svoj narod na KiM, saopštio Petar Petković.

"Omalovažavajući legitimne predstavnike Srba sa KiM, koji su od srpskog naroda u pokrajini dobili 90 odsto podrške, gotovo jednoglasnu, Jovanović, koji ima uporište u glasovima građana nižim od statističke greške, vređa sve Srbe na KiM", istakao je član Glavnog odbora SNS.

"I to oni dobro znaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zato njega i tu politiku manjka rešenja, a viška drskosti, galame i bezobrazluka tako i 'nagrađuju' na izborima", dodao je Petković.

Jovanović je, u emisiji "Upitnik" RTS-a izjavio da bi, "da smo uređena država", Jevtić morao da bude "u Despota Stefana, u zgradi, u zatvoru", zato što, kako je rekao, "krši ustav jer se zakleo na ustav Kosova".

Petković je ocenio da su građani Srbije u toj emisiji mogli da vide pravo lice opozicije kojoj je samo stalo da dodje na vlast, i to bezobzirnom agresijom, poput one kakva je pokazana od strane Jovanovića.

"I dok bi Jovanović Miloš zajedno sa ostalom opozicijom da se junači i bori za Kosovo i da juriša na Kačanik iz tople vračarske fotelje, ali i da preti zatvorima i kaznama Srbima sa KiM, on se svrstava u red sa svim onim neprijateljima srpskog naroda u Prištini zbog kojih srpska deca na Kosovu i Metohiji ne znaju šta im nosi dan, a šta noć", navodi se u saopštenju i dodaje:

"Srbija je okrenuta budućnosti i borbi za Kosovo i Metohiju, podižući zemlju iz ponora u koji je gurnuta od strane Jovanovića i njegovih političkih partnera koji su sada opozicija - ali ne vlasti, već Srbiji. Pristojna Srbija će pobediti jer je za nju ogromna većina, za razliku od onog minornog dela koji bi da veša Srbe i cepa biće srpskog naroda."

U emisiji "Upitnik", Jevtić, koji je ministar u ostavci kosovske vlade, poručio je da se mora komunicirati "i sa onima koji nam ne misle dobro, da bismo sačuvali to što imamo".

"Nama je potreban mir, sve ono što će dovesti do mira moramo da podržimo u interesu naše dece i dece u centralnoj Srbiji. Oni koji razmišljaju na sebičan način nikada neće razumeti. Najveća je sramota da ovaj gospodin mene napada za nešto što ni on ne razume, a ovde mu stoji papir kosmetskih žrtava koje ne razume", rekao je Jevtić.

On je podsetio da je Jovanovićeva DS S veliki broj Srba naterala da napuste institucije Unmika, pa i Kosova. "Oni su zbog ekonomske situacije otišli u centralnu Srbiju, takva politika je nas dovela u jako tešku situaciju. Zahvaljujući odgovornoj politici mnogi hoće da se vrate", rekao je Jevtić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.