Pet stvari koje smo saznali iz izveštaja o klimatskim promenama

Izvor: Danas, 09.Okt.2018, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet stvari koje smo saznali iz izveštaja o klimatskim promenama

Novinar BBC koji prati ekologiju Met Megrat izvukao je pet najvažnijih tačaka iz izveštaja o rastu temperatura Međuvladinog panela o klimatskim promenama (IPCC). Izveštaj, nastao na osnovu studije o uticaju klimatskih promena i mogućim metodama sprečavanja podizanja temperature za više od 1.5 stepena, predstavljen je u Južnoj Koreji. Izveštaj je „veoma uznemiravajući“, ali iznenađujuće pun […] Članak Pet stvari koje smo saznali iz izveštaja o klimatskim promenama se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

"Opasnosti klimatskih promena još veće, zanemaruju se tačke bez povratka"

Izvor: Radio 021, 10.Okt.2018, 08:29

Novi izveštaj o klimatskim promenama predviđa da čovečanstvo ima samo 12 godina da ograniči porast globalne temperature na 1,5 stepeni, jer bi i pola stepena više od toga donelo kataklizmični scenario...Deo naučne zajednice smatra da su opasnosti još veće jer je izveštaj, kako tvrde, zanemario...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.