Pet mrtvih i pet ranjenih u bombardovanju Sane

Izvor: B92, 11.Maj.2018, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet mrtvih i pet ranjenih u bombardovanju Sane

Najmanje pet osoba je ubijeno a još pet ih je ranjeno u bombardovanju severnog dela prestonice Jemena Sane od strane arapske koalicije na čelu sa S. Arabijom.

Po svedočenju očevidaca, prvi napad je pogodio pobunjenički čekpoint lociran u severnom predgrađu prestonice a drugi stambenu zgradu u blizini.

Građanski rat u Jemenu je intenziviran u martu 2015. godine, posle intervencije arapske koalicije, koju predvodi Saudijska Arabija, u znak podrške predsedniku Rabu Mansur Hadiju.

Po podacima Ujedinjenih Nacija, taj rat je je doveo do toga da se više od 22 miliona ljudi nađe u situaciji u kojoj im je potrebna humanitarna pomoć.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.