Pešić:U Srbiji odvija proces masovnog osiromašenja gradjana

Izvor: Beta Video, 05.Maj.2017, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pešić:U Srbiji odvija proces ``masovnog osiromašenja`` gradjana

BEOGRAD - Sociološkinja Vesna Pešić ocenila je da Izveštaj ombudsmana za 2016. godinu pokazuje da su radna, manjinska, pravo na kritiku ``dramatično ugrožena`` a da institucijama i javnim preduzećima nedostaje efikasna unutrašnja kontrola. Ona je ocenila i da se u Srbiji odvija proces ``masovnog osiromašenja`` gradjana.``Kada se govori o deficitu, treba reći da to nije samo deficit budžeta već i deficit u zdravstvu, kulturi, obrazovanju. Istovremeno je i institucionalni proces ljudskih prava otišao nadole, ništa se ne dešava a da ne dolazi iz jednog centra``, dodala je Vesna Pešić. (CH9)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...






Povezane vesti

Rakić Vodinelić: Ugrožena brojna prava gradjana

Izvor: Beta Video, 05.Maj.2017

BEOGRAD - Komentarišući Izveštaj zaštitnika gradjana za 2016. godinu, profesorka prava Vesna Rakić Vodinelić kazala je da su brojna prava gradjana ``ozbiljno ugrožena ili su ih gradjani potpuno lišeni`` kao i da je proširen broj ranjivih grupa. (CH6)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta Video. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta Video. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.