Peščana oluja PARALISALA Kanarska ostrva: Pesk iz Sahare se vidi i iz SVEMIRA  (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2020, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peščana oluja PARALISALA Kanarska ostrva: Pesk iz Sahare se vidi i iz SVEMIRA (FOTO/VIDEO)

Vetar je omeo i trajektni saobraćaj.

Velika peščana oluja iz Sahare pogodila je španska Kanarska ostrva, zbog čega je poremećen avionski saobraćaj na toj popularnoj turističkoj destinaciji.

Španski operator aerodroma, Aena, juče je zbog loše vidljivosti otkazao, suspendovao ili preusmerio sve letove za i sa Kanarskih ostrva, ali je tokom noći aviosaobraćaj normalizovan na svim aerodromima osim na jugu Tenerifa.

 Vetar je omeo i trajektni saobraćaj, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kao i borbu protiv požara u gradu Tasarte na Gran Kanariji, prenosi BBC.

Regionalna vlada je u subotu proglasila stanje uzbune, a stanovništvu je savetovano da ostanu u kućama, zatvore prozore i izbegavaju putovanja.

Peščana oluja je toliko velika da se vidi iz svemira, a na satelitskim snimcima se vidi kako pesak koji je vetar doneo iz Sahare obavija ostrva.

Španska nacionalna meteorološka služba saopštila je da bi vetrovi jačine 120 kilometara mogli da besne Kanarskim ostrvima do danas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.