Pens: Hrabrost CG u fazi pritisaka Rusije nadahnjuje svet

Izvor: B92, 01.Avg.2017, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pens: Hrabrost CG u fazi pritisaka Rusije nadahnjuje svet

Podgorica -- Potpredsednik SAD Majk Pens rekao je u Podgorici da Crna Gora ima vodeću ulogu u odbrani stabilnosti i bezbednosti regiona zapadnog Balkana.

On je dodao dahrabrost Crne Gore u fazi ruskog pritiska nadahnjuje svet, saopštila je služba za odnose sa javnošću vlade Crne Gore.

Pens je na svečanoj večeri u prisustvu predsednika države i vlade Filipa Vujanovića i Duška Markovića, zahvalio Crnoj Gori kao domaćinu sutrašnjeg Samita Jadranske povelje i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na vodećoj ulozi koju Crna Gora ima odbrani stabilnosti i bezbednosti Zapadnog Balkana.

"Vaša hrabrost, posebno u fazi ruskog pritiska nadahnjuje svet i ja vam čestitam na tome. Za naš savez i za naše prijateljstvo, da bude sve dublje i dublje, za još bliže odnose naroda Crne Gore i Amerike u nezavisnosti i slobodi. Nazdravimo budućnosti", rekao je Pens.

Potpredsednik SAD je na večeri koju je u njegovu čast priredio crnogorski premijer Duško Marković preneo pozdrave predsednika Donalda Trampa.

"Ovo je opipljiv znak naše posvećenosti Crnoj Gori kao najnovijoj članici NATO-a", rekao je Pens.

On je ponovo čestitao Crnoj Gori na članstvu u NATO, ocenivši da SAD time pokazuju da cene snažno savezništvo i prijateljstvo koje je "znatno starije od relativno kratkog staža (koji Crna Gora ima) u najmoćnijoj i najuspešnijoj obrambenoj organizaciji u svetu".

"Americi je čast da slavi naše odnose sa snažnim i slobodnim građanima Crne Gore. Uveravam vas da sam ovde kao dokaz činjenice da Amerika nema male partnere već samo ima snažne partnere. I verujem da je moje prisustvo ovde danas samo prvi korak", rekao je američki potpredsednik.

Pens je zahvalio na toploj dobrodošlici koju su njegova supruga i on, kako je rekao, doživeli već na dolasku u Crnu Goru, istakavši da mu je velika čast da bude u "divnoj" zemlji i da zajedno sa domaćinima proslavi izvanredne odnose građana Crne Gore i SAD, a posebno što je prvi potpredsednik SAD koji posećuje Crnu Goru.

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović rekao je da je velika čast i privilegija izreći reči dobrodošlice potpredsedniku SAD i njegovoj delegaciji.

"Veoma cenim tradicionalno prijateljstvo Crne Gore i SAD. Sa ponosom govorim da je Crna Gora članica NATO i da je naš saveznik jači nego ikad. Predsednik Donald Tramp je kazao kako delimo zajedničke vrednosti i mi od njih nikad nećemo odustati. Ojačavajući ove vrednosti mi ćemo naše partnerstvo učiniti još većim", rekao je Vujanović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pens: Crna Gora ima vodeću ulogu u odbrani stabilnosti zapadnog Balkana

Izvor: Blic, 01.Avg.2017

Potpredsednik SAD Majk Pens rekao je večeras u Podgorici da Crna Gora ima vodeću ulogu u odbrani stabilnosti i bezbednosti regiona zapadnog Balkana i da hrabrost Crne Gore u fazi ruskog pritiska nadahnjuje svet, saopštila je služba za odnose sa javnošću vlade Crne Gore...Pens je na svečanoj večeri...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.