Novi protest Jedan od pet miliona

Izvor: RTS, 16.Nov.2019, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi protest "Jedan od pet miliona"

I ove subote, 50. put po redu održan je protest građana i dela opozicije "Jedan od pet miliona".
Građani i deo opozicije krenuli su u šetnju sa platoa ispred Filozofskog fakulteta ulicama Vase Čarapića i Kolarčevom do Terazija, potom ulicama Kralja Milana i Kneza Miloša, te Nemanjinom do Savske ulice ispred Palate Pravde.

Građanima se putem telefona obratio Aleksandar Obradović, uzbunjivač >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz fabrike "Krušik".
Obradović je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poželeo brz oporavak i pozvao ga da dođe u Valjevo kako bi mu izneo sve detalje iz svojih tvrdnji o poslovanju sa "Krušikom". Nada se i da će uskoro slobodno šetati ulicama.
Posle obraćanja Obradovića, protest je završen.
Prethodno je Srđan Marković, jedan od organizatora protesta poručio da se već 11 meseci oni zajedno na ulicama, bore "protiv nasilja, laži, za istinu i promenu sistema", a za za njihovu budućnost i za nove generacije.
"Pred nama su nove pobede, nove bitke, za oslobađanje institucija", naveo je Marković i pozvao okupljene u šetnju ka Palati pravde.
Organizatori "1 od 5 miliona" otpočeli su potpisivanje peticije za puštanje na slobodu Aleksandra Obradovića.
Demonstranti su, takođe, uputili podršku pevaču Đorđu Balaševiću.
Tokom šetnje puštane su Balaševićeve pesme "Panonski mornar" i "Samo da rata ne bude".
Među učesnicima protesta primećeni je i predsednik stranke Slobode i pravde Dragan Đilas i lider pokreta Dveri Boško Obradović.
Učesnici protesta nosili su transparente "Da mladi zarade penzije u Srbiji", "Vratiti otete penzije", "100 penzionera za jednog taksistu"...

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Aleksandar Obradović: Otkrivanjem nezakonitosti u Krušiku želim da dam doprinos oslobađanju straha

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Nov.2019

Ispred Palate pravde preko telefona večeras se okupljenim učesnicima 50 protesta Jedan od pet miliona obratio uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović koji je poručio da, ako je on mogao da se oslobodi od straha, to mogu i svi.Obradović je rekao da je otkrivanjem nezakonitosti u poslovanju Krušika...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.