Patrijarh treba da stoluje u Peći, a ne u krugu dvojke

Izvor: B92, 28.Jan.2019, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Patrijarh treba da stoluje u Peći, a ne u krugu dvojke"

Predsednik Inicijativnog odbora Za zdravu Srbiju Milan Stamatović ocenio je da srpski patrijarh Irinej ne treba da "stoluje" u "krugu dvojke" u Beogradu.

On je istakao da sedište patrijarha treba da bude tamo gde je srpskom narodu najteže - u Pećkoj partijaršiji.

Stamatović je povodom ocene Irineja o građanskim protestima naveo da se već dva puta srpski patrijarh stranački svrstao hvaleći lidera naprednjaka i predsednika Srbije Aleksadra Vučića, dok Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kroz "toplog zeca" provlači sve one predstavnike SPC koji kažu da su Kosovo i Metohija (KiM) neotuđivi deo Srbije.

Stamatović je, još jednom, preporučio najvišim organima SPC da, u slučaju promene formata dijaloga o KiM, osim o Rusiji i Kini, porazmisle i o uključivanju Svete stolice u te razgovore, pošto Vatikan ne priznaje Kosovo, a kao jedan od najmoćnijih centara hrišćanstva, zainteresovan je i za status hrišćanskog stanovništva, hrišćanskih verskih i kulturnih spomenika naše Crkve i imovine svih verskih zajednica na području južne srpske pokrajine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.