Patrijarh srpski i vaseljenski u nedelju na Zejtinliku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2018, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh srpski i vaseljenski u nedelju na Zejtinliku

Patrijarh srpski Irinej, vaseljenski Vartolomej i mitropoliti Varnava služiće u nedelju liturgiju na vojničkom groblju Zejtinlik, a povodom stogodišnjice od proboja Solunskog fronta, rečeno je agenciji Tanjug u Patrijaršiji Srpske pravoslavne crkve.

Stogodišnjica proboja Solunskog fronta, posle koga je usledilo oslobađanje Srbije i poraz Centralnih sila u Prvom svetskom ratu, biće obeležena u subotu u Solunu, na srpskom vojničkom groblju Zejtinlik centralnim komemorativnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << skupom.

Obeležavanju proboja Solunskog fronta - jednog od najslavnijih trenutaka srpske istorije koji se u svetu pamti kao simbol velike hrabrosti i požrtvovanosti srpskog naroda na Zejtinliku, prisustvovaće izaslanik predsednika Srbije Nikola Selaković i ministar Zoran Đorđević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ZAJEDNIČKA LITURGIJA Patrijarsi Irinej i Vartolomej i mitropolit Varnava u nedelju na Zejtinliku

Izvor: Blic, 27.Sep.2018, 11:08

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej, vaseljenski patrijarh Vartolomej i mitropolit Varnava služiće u nedelju, 30. septembra, liturgiju na vojničkom groblju Zejtinlik, u Grčkoj, povodom stogodišnjice od proboja Solunskog fronta, u Prvoj svjetskom ratu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.