Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Okt.2020, 16:08

Patrijarh i ministar pozvali građane da poštuju sanitarne mere tokom slava

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej i ministar zdravlja Zlatibor Lončar pozvali su danas građane da i tokom slava poštuju epidemiološke mere za suzbijanje epidemije koronavirusa.

SPC je saopštila da je Irinej posle sastanka sa ministrom u Patrijaršiji pozvao građane da svoje slave oobeležavaju na "istinski crkven način - molitveno pre i iznad svega, a nikako ne na način kojim bi moglo biti ugroženo zdravlje naših bližnjih".

Patrijarh je ukazao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da slava nije "povod za neumerenost, ili u sadašnjim uslovima, za okupljanje velikog broja ljudi u zatvorenoj prostoriji nevelikih razmera", te "ako se proslavljaju i obeležavaju na neadekvatan način, mogu negativno uticati na očuvanje javnog zdravlja".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.