Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jan.2018, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh: Pucanj u Ivanovića je pucanj u Srbe i Srbiju

Patrijarh srpski Irinej izjavio je danas da je pucanj u lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića pucanj u Srbe i Srbiju.

Kako prenosi Sputnjik, patrijarh Irinej je rekao da Ivanović "nije napustio Staru Srbiju ni po cenu života" i da mu je zahvalan što je bio najsvetliji primer "našeg roda", rame uz rame sa sveštenstvom, monaštvom i svim čestitim Srbima, kao i za sva dobra koja je učinio za srpski narod i crkvu.

"Oliver Ivanović je, kao izuzetan >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << poznavalac teške situacije u kojoj se odavno nalazi srpski narod na Kosovu i Metohiji, istrajavao u ulozi narodnog i društvenog predstavnika... Ivanović je trpeo pritiske i bio je izložen najvećim iskušenjima", rekao je patrijarh i dodao da Ivanović nije želeo da napusti Kosovo ni po koju cenu.

On je Ivanovićevoj porodici i prijateljima, ali i srpskom narodu koji živi na Kosovu, uputio iskreno saučešće sa željom da žive u međusobnoj ljubavi i u miru sa drugim narodima.

"Molimo se Srbima svetiteljima, koji večno žive u svetinjama na Kosovu i Metohiji kao čuvari našeg naroda, da umole pobeditelja smrti Vaskrslog Hrista, da podari večni pokoj počivšem Oliveru", naveo je patrijarh.

Lider Građanske inicijative Oliver Ivanović ubijen je u utorak u Kosovskoj Mitrovici a biće sahranjen sutra u Beogradu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Patrijarh: Pucanj u Ivanovića je pucanj u Srbe i Srbiju

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2018

Patrijarh srpski Irinej izjavio je danas da je pucanj u lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića pucanj u Srbe i Srbiju...Kako prenosi Sputnjik, patrijarh Irinej je rekao da Ivanović "nije napustio Staru Srbiju ni po cenu života" i da mu je zahvalan što je "bio najsvetliji primer našeg...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.