Patrijarh Irinej pohvalio Dodika: Pozdravljam predsednika i čestitam mu na hrabrosti da kaže ono što svi želimo

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jan.2019, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej pohvalio Dodika: Pozdravljam predsednika i čestitam mu na hrabrosti da kaže ono što svi želimo

Srpski patrijarh Irinej čestitao je danas predsedavajućem Predsedništva BiH Miloradu Dodiku na, kako je rekao, hrabrosti da kaže da je Republika Srpska, zajedno sa Srbijom, neodvojivi deo srpskog naroda.

- Pozdravljam gospodina predsednika i čestitam mu na hrabrosti da kaže ono što svi mi želimo - da je Republika Srpska sa Srbijom neodvojivi deo srpskog naroda i da smo svi pozvani i dužni da to jedinstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podržimo i održimo - rekao je patrijarh nakon prijema koji je u Patrijaršiji upriličio za Dodika i predsednicu RS Željku Cvijanović.

Patrijarh Irinej je dodao da je da su "narod iz Srbije i iz Republike Srpske jedan narod", kao i da je "to bila jedna republika i tako ostaje".

On je u izjavi za banjalučke medije ocenio da je sastanak "protekao u punom prijateljstvu".

Božićnim pozdravom "Mir Božji, Hristos se rodi!" patrijarh je pozdravio narod Srbije i RS, kao i Srbe u rasejanju, i poželeo im srećne i blagoslovene božićne praznike.

S druge strane, Dodik je patrijarhu Irineju rekao da ga očekuje u Banjaluci na proslavi Dana Republike Srpske 9. januara.

Dodik je ocenio da je Srpska pravoslavna crkva jedan od najvažnijih elemenata srpskog nacionalnog identiteta i poručio da veoma ceni njenu ulogu.

On je zahvalio patrijarhu što je izdvojio vreme za sastanak kako bi se, kako je rekao, u ovim prazničnim danima potvrdilo jedinstvo srpskog naroda.

- Još više ćemo raditi zajedno, jer je to jedini mogući put. Radiće zajedno i Republika Srpska i Srbija, Srbi i njihove organizacije bilo gde u svetu i, naravno, SPC kao sastavni deo narodnog i nacionalnog tkiva - rekao je Dodik.

On je takođe čestitao Badnji dan i Božić srpskom narodu i u Srbiji i u Republici Srpskoj, u regionu i dijaspori, a Željka Cvijanovic zahvalila je patrijarhu na prijemu, ali i na tome što će doći u Banjaluku "da obeleži Dan Republike sa svojim narodom".

Cvijanović je rekla da je praznično vreme Božića dobro da se pošalju poruke o jedinstvu srpskog naroda, slozi i odnosima koji se moraju stalno unapređivati i graditi.

DESET DOMAĆIH I JEDNA KINESKA "ZVER" Vojska Srbije je u 2018. godini dobila REKORDNO NAORUŽANJE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh Irinej: Hrabre Dodikove izjave o Srpskoj

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jan.2019

Srpski patrijarh Irinej čestitao je danas predsedavajućem Predsedništva BiH Miloradu Dodiku na, kako je rekao, hrabrosti da kaže da je Republika Srpska, zajedno sa Srbijom, neodvojivi deo srpskog naroda...- Pozdravljam gospodina predsednika i čestitam mu na hrabrosti da kaže ono što svi mi želimo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.