Patrijarh Irinej obeležio svoju krsnu slavu Lazarevu subotu

Izvor: Press, 12.Apr.2014, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej obeležio svoju krsnu slavu Lazarevu subotu

Kako je navedeno u saopštenju objavljenom na sajtu SPC, liturgiji, a zatim i slavskom sabranju prisustvovali su ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković, ministar za građevinu i urbanizam Velimir Ilić, ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, direktor Kancelarije za saradnju sa Crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević, princ Aleksandar Karađorđević...

Posle liturgije, episkop šabački Lavrentije je prelomio slavski kolač >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << poželevši patrijarhu dobro zdravlje i duhovnu snagu na kormilu Srpske pravoslavne crkve.

Predsednik Republike Srpske izjavio je tom prilikom da je saradnja Republike Srpske sa Srpskom pravoslavnom crkvom napredovala u poslednjih nekoliko godina i da je dostigla maksimalan nivo. 

Kako prenosi RTRS, Dodik je nakon svečanog prijema rekao da su se građani Republike Srpske vratili Crkvi i da ponovo poštuju svoju veru i običaje. 

Dodik je istakao da je došao kako bi patrijarhu Irineju čestitao krsnu slavu i da se na veliki dan sretne sa ljudima dobre volje, koji su u Patrijaršiju došli istim povodom. 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.