Patrijarh Irinej: Mi želimo da Srbija bude kraljevina! Bog na nebu, kralj na zemlji

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Dec.2018, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej: "Mi želimo da Srbija bude kraljevina! Bog na nebu, kralj na zemlji"

Patrijarh srpski Irinej služio je Svetu Liturgiju na Dedinju povodom krsne slave porodice Karađorđević

Patrijarh srpski Irinej služio je Svetu Liturgiju u Dvorskoj kapeli na Dedinju povodom Krsne slave Kraljevske porodice Karađorđević i tom prilikom uputio veoma jasne poruke o stavu Srpske pravoslavne crkve o mogućnosti da Srbija jednoga dana ponovo postane Kraljevina.

- Mi želimo Kraljevskoj porodici Karađorđević da im Gospod podari onu ulogu i onu čast >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koju su imali njihovi veliki preci. Naš narod je navikao da bude vođen od svetih i čestitih ljudi. Neka Gospod blagoslovi naš Kraljevski Dom, našu Kraljevsku dinastiju, da nastave onu misiju koju je počeo veliki Karađorđe koga su nasledili njegovi potomci - na čijem ste sada čelu danas Vi Vaše Kraljevsko Visočanstvo (Prestolonaslednik Aleksandar) i neka bi dao Gospod da to ne bude samo danas nego i u budućnosti. Naš narod dobro kaže: Bog na nebu, Kralj na zemlji - poručio je Patrijarh srpski Irinej.

Obraćajući se Prestolonasledniku Aleksandru Njegova Svetost Patrijarh srpski Irinej istakao je da je želja i molitva Crkve da Sveti Apostol Andrej Prvozvani bude zaštitnik Kraljevskog doma i Kraljevske porodice.

- Da Vaš dom i Vaša porodica traju koliko traje i naš narod. To je želja našega naroda, to je želja Crkve i molimo se Gospodu da to tako i bude... - rekao je Patrijarh Irinej.

Proslavi Krsne slave porodice Karađorđević prisustvovao je i veći broj Episkopa Srpske pravoslavne crkve ali i Crkveni velikodostojnici iz redova Katoličke i Anglikanske Crkve kao i Jevrejske i Islamske zajednice.

Pored Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine goste u Kraljevskom Dvoru dočekali su i Princ Filip i Princeza Danica sa malim Princom Stefanom kao i Princ Aleksandar.

BONUS VIDEO: USPEŠNO LETENJE "SOVE" Avion Utve moći će da vozi turiste, ali i da nosi oružje, a koštaće do 350.000 EVRA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PATRIJARH IRINEJ PORUČIO: SPC želi da Srbija bude kraljevina!

Izvor: Kurir, 15.Dec.2018, 09:01

Nadanja Naš narod je navikao da bude vođen od svetih i čestitih ljudi. I dobro kaže: "Bog na nebu, kralj na zemlji", istakao je prvi čovek Srpske pravoslavne crkve

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.