Pasoše mi vratila osoba iz Jelisejske palate

Izvor: B92, 22.Jan.2019, 01:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pasoše mi vratila osoba iz Jelisejske palate"

Bivši savetnik za bezbednost predsednika Francuske Emanuela Makrona, rekao je komisiji Senata da je po otpuštanju predao svoja dva diplomatska pasoša.

On je smenjen zbog prebijanja demonstranta, a naveo je i da su pasoši vraćeni dva meseca kasnije.

Bivši Makronov savetnik Aleksandar Benala rekao je da mu je pasoše u oktobru vratila "osoba koja prima platu u Jelisejskoj palati", prenosi Asošiejted pres.

On nije imenovao tu osobu, već je samo rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su mu pasoši uručeni na ulici i da ih je koristio 23 puta, uključujući decembarski put u Čad, manje od dve nedelje pre nego što je Makron posetio tu zapadnoafričku zemlju gde je obišao francuske vojnike. Benali je u petak uručena optužnica za zloupotrebu diplomatskih dokumenata. On je ranije optužen po nekoliko tačaka zbog nasilja nad demonstrantima na prvomajskom protestu.

Smenjen je u junu kada se saznalo da je pretukao demonstranta, a taj incident izazvao je prvu veliku političku krizu Makronove vlade.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.