Pašalić:Ubrzati izdavanje dozvola, za nekoliko sati kreće zabrana kretanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2020, 09:19

Pašalić:Ubrzati izdavanje dozvola, za nekoliko sati kreće zabrana kretanja

Elektronska prijava mora biti dostpuna svim građanima, izjavio je danas zaštitnik gradana Zoran Pašalić i dodao da se mora ubrzati izdavanje dozvola tokom zabrane kretanja.

"Rešenje mora biti dostupno svima. Uputili smo cirkularno pismo svim lokalnim samoupravama, sa mnogima smo u kontaktu, da se sistem ubrza pošto za nekoliko sati kreće zabrana kretanja", rekao je Pašalić za RTS.

Prema njegovim rečima, građani su tokom vanrednog stanja najviše pritužbi imali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na izdavanje dozvola tokom zabrane kretanja.

On je rekao da u tom smislu najviše problema ima u većim gradovima, poput Beograda, Novog Sada, Niša, dok je u manjim samoupravama situacija povoljnija.

Pašalić je rekao i da je zadovoljan higijensko-epidemiološkim uslovima u privremenim bolnicama u Srbiji.

Navodi da je insistirao da u niškom "Čairu" bude više privremenih kupatila, kako bi svi pacijenti mogli da održavaju ličnu higijenu.

Ostali standardi su, kaže, ispunjeni.

Ističe da je vrlo važno da se korona virus ne raširi po domovama za stare, napominjući da je zbog toga neophodno da se poštuju sve procedure ulazaka i izlazaka iz domova, dezinfekcija i izolacija obolelih.

Dodaje da će telefoni u službi Zaštitnika građana biti dostupni i tokom vikenda, pa građani mogu da se jave ukoliko imaju neke pritužbe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pašalić upozorio lokalne samouprave da neizdavanjem dozvola za kretanje krše Ustav Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Apr.2020

Zaštitnik građana Zoran Pašalić upozorio je danas jedinice lokalne samouprave da se odbijanjem izdavanja dozvole za kretanje za vreme "policijskog časa" osobama kojima je razlog viđanje deteta po osnovu sudske odluke krši Ustav Srbije..."Upozoravamo da nije dozvoljeno odstupanje od zajemčenih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.