Pas koji je ponađen u Švajcarskoj, 400 km od kuće, vraćen vlasnicima

Izvor: B92, 24.Feb.2018, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pas koji je ponađen u Švajcarskoj, 400 km od kuće, vraćen vlasnicima

Pas koji je ponađen u Švajcarskoj, 400 kilometara od kuće, vraćen je posle šest meseci svojim srećnim vlasnicima u Frankfurt u Nemačkoj, preneli su danas švajcarski mediji.

Osmogodišnja ženka vučjaka Rapancel nalazila se na intenzivnoj nezi u univerzitetskoj bolnici u Cirihu pošto je u pronađena u veoma lošem stanju pored autoputa kod Vintertura, na severu Švajcarske.

Vlasnica Jasmin Eret-Fat je bila veoma srećna zbog povratka svoje ljubimice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Prema njenim rečima Rapancel ume da otvara vrata, što joj je omogućilo da pobegne tokom redovne posete veterinaru u avgustu.

"Gotovo da je pronašla put do kuće, samo je krenula dužim putem", kaže srećna vlasnica.

Pas se vodio kao nestao šest meseci, dok ga pre dve nedelje nisu primetile nadležne službe.

Rapancel je dosta izgubila na težini i više puta je operisana zbog fraktura i unutrašnjih povreda, pa u prvo vreme nije moglo da se sa sigurnošću kaže hoće li preživeti.

Ipak, stanje joj se stabilizovalo, počela je sama da jede i da vrati dovoljno snage da oporavak može da nastavi kod kuće.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.