Parking servis: Nije tačno da je doplatna karta neustavna

Izvor: Blic, 11.Jun.2011, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parking servis: Nije tačno da je doplatna karta neustavna

BEOGRAD - Nisu tačni napisi današnjih medija o neustavnosti "doplatne karte" beogradskog Javnog komunalnog preduzeća "Parking servis" koja se ostavlja na vozilu pri prekoračenju vremena parkiranja, saopštilo je večeras to preduzeće.

Direktor JKP "Parking servis" Boban Kovačević kazao je da "ne može biti govora o tome da je postupanje ovog preduzeća u bilo kojem segmentu neustavno i nezakonito i da je Ustavni sud doneo bilo kakvu odluku o neustavnosti doplatnih karata".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Vođa pravnog tima i zamenik direktora JKP "Parking servis" Milija Lazarević, kako je saopšteno, rekao je da "Ustavni sud nije doneo odluku da je postupanje JKP 'Parking servis' nezakonito. Naprotiv, na inicijativu Grada (Beograda) donet zaključak o prekidu postupka koji se vodi pred Ustavnim sudom u trajanju od 90 dana".

"U tom roku Grad, koji je doneo odluku o naplati doplatne karte, može da precizira pojedine odredbe svoje odluke, a po isteku roka Ustavni sud će odlučivati o tom predmetu Namera je da se kroz izmene pojedinih odredaba otklone sve nejasnoće u pogledu doplatne karte", kazao je Lazarević.

"Parking servis" kontroliše vozila na javnim parkiralištima i izdaje "doplatnu kartu" za vozila ukoliko parkiranje nije plaćeno ili je vozilo parkirano u zoni duže od vremenskog ograničenja.

Prema njegovim rečima, ne može se govoriti o postojanju bilo kakvog saobraćajnog prekršaja, jer "doplatna karta" nije kazna za prekršaj.

"To je parking karta kojom se naplaćuje cena usluge korišćenja parking mesta u zoniranom području u kojem je parkiranje vremenski ograničeno", rekao je vođa pravnog tima JKP "Parking servis".

Lazarević je dodao da se cena "doplatne karte" utvrđuje na isti način, kao i cena svake druge komunalne usluge, na osnovu odluke Upravnog odbora preduzeća i uz saglasnost nadležnog organa Skupštine grada.

Povezane vesti: "Parking servis" nema pravo da kažnjava vozače

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.