Papa smenio slovenačke nadbiskupe, spiskali 800 miliona evra

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jul.2013, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa smenio slovenačke nadbiskupe, spiskali 800 miliona evra

Rimski papa Franja prihvatio je danas ostavke koje su podneli ljubljanski nadbiskup i mariborski biskup, Anton Stres i Marjan Turšek, rekli su danas predstavnici Slovenačke biskupska konferencija na konferenciji za novinare.

Skandal potiče iz 2011. godine, kada su mediji javili da je nadbiskupija pretrpela gubitak od oko 800 miliona evra, ulažući u lanac propalih poslova kao što je jedna nacionalna TV mreža poznata po porno kanalima, piše agencija AP.

U obrazloženju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << konferencije navedeno je da su dva biskupa postala "manje

primerena" za vršenje službe, te ih je papa pozvao da daju ostavke. Kao naslednik ljubljanskog biskupa se u javnosti pominje beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

Nadbiskup Anton Stres je na konferenciji za novinare porekao da su on i Turšek glavni krivci za to.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.