Papa prihvatio ostavku biskupa optuženog za krađu novca

Izvor: B92, 13.Sep.2018, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa prihvatio ostavku biskupa optuženog za krađu novca

Papa Franja prihvatio je ostavku brazilskog biskupa koji je uhapšen ranije ove godine, zajedno sa drugim crkvenim zvaničnicima.

On je uhapšen na osnovu optužbi da je ukrao stotine hiljada dolara iz crkvenih fondova.

Vrhovni poglavar Rimokatoličke crkve je biskupa iz Formoze, Hosea Ronalda Ribeira, zamenio privremenim administratorom, prenosi AP.

Papa, koji je poreklom iz Argentine, postavio je Ribeira za biskupa 2014. godine, a Ribeiro je u martu, sa još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekoliko sveštenika, uhapšen i optužen da je iz crkvene kase ukrao oko 600.000 dolara, kako su naveli brazilski mediji.

Papa Franja je, inače, pod rastućim pritiskom da sankcioniše biskupe optužene za neprimereno ponašanje - u seksualnom, finansijskom i drugom smislu - u trenutku kada svetovna zajednica izražava nezadovoljstvo zbog njihovih povlastica, napominje američka agencija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.