Papa: Ti što se bune zbog maski...

Izvor: B92, 24.Nov.2020, 07:39

Papa: Ti što se bune zbog maski...

Vatikan -- Papa Franja nema razumevanje za demonstrante koji se protive restriktivnim merama, posebno nošenju maski.

Za ljude koji su protestovali nakon nasilne smrti Afroamerikanca Džordža Flojda kaže da su time iskazivali "zdrav bes" protiv rasizma.

"Neke grupe su protestovale, odbijale da drže distancu, marširale protiv zabrane putovanja - kao da mere koje su vlade nametnule predstavljaju neku vrstu političkog napada na ličnu slobodu", napisao je papa u novoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << knjizi, a prenosi Gardijan.

On je podržao nošenje maski kao vid zaštite od korone.

"Ti isti ljudi koji su protestovali protiv restriktivnih mera, nikada se ne bi bunili zbog smrti Džordža Flojda, niti bi demonstrirali jer negde deci u svetu nedostaje voda za piće, edukacija ili zbog porodica koje su izgubile sav prihod usled pandemije. Ne, to njih ne dotiče, ne bi protestovali jer nisu sposobni da izadju iz svog malog sveta ličnih interesa", dodao je Franja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.