Pala dva zida na gradilištu u K. Miloša, poginuo radnik

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pala dva zida na gradilištu u K. Miloša, poginuo radnik

Beograd -- Kako javlja TV Prva, na gradilištu u Ulici kneza Miloša, na mestu nekadašnje ambasade SAD urušila su se dva zida. Zatrpani radnik preminuo na mestu.

Reporter TV Prva s mesta događaja javlja da je, prema nezvaničnim informacijama, na mestu urušavanja stradao 56-godišnji radnik iz Kraljeva koji je na tom gradilištu radio zajedno s bratom. Na mestu zbivanja su i dalje spasilačke ekipe vatrogasaca, Hitna pomoć i policija. Pokušavaju da izvuku njegovo telo. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kako saznaje TV Prva, prema nezvaničnim informacijama, na radnika se obrušio stari potporni zid dužine od oko 10 metara i vise dva metra, a zatim je na radnika pala zemlja i šut. Prema izjavama žene očevica, sve to iz neposredne blizine posmatrao je rođeni brat nastradalog radnika, kome nije bilo spasa.

Nakon toga, javlja reporter TV Prva, obrušio se još jedan, manji zid.

Iz Hitne je rečeno da je u nesreći na gradilištu između ulica Sarajevske i Kneza Miloša u Beogradu stradala jedna osoba.

Međutim, nije jasno da li u nesreći ima još povređenih jer je Tanjugu iz Hitne pomoći rečeno da su njihove ekipe još na terenu i da pokušavaju da spasu još jednog zatrpanog radnika, dok je iz MUP-a rečeno da je u nesreći zatrpana jedna osoba, a ne dve, kako su preneli u početku mediji.

Na mesto udesa je došao i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je izjavio da investitor koji gradi tržni centar na lokaciji nekadašnje ambasade SAD ima sve neophodne papire i dozvole, a razloš rušenja zida utvrdiće nadležne službe. On je potom izjavio da zbog ove nesreće počinje vanredna inspekcija gradilišta u Beogradu.

Oglasio se i investitor na parceli na kojoj se dogodila nesreća, KMR Development d.o.o. Iz te kompanije je saopšteno da izražavaju najdublje saučešće porodici stradalog radnika.

"Izražavamo najdublje žaljenje zbog nesrećnog događaja koji se dogodio jutros i izjavljujemo najiskrenije saučešće porodici našeg stradalog radnika. Zajedno sa nadležnim organima radimo na utvrđivanju okolnosti koje su dovele do ove nesreće i zbog toga u ovom trenutku ne možemo da vam damo više preciznijih informacija. Bićemo na raspolaganju porodici za sve ono što im je u ovom trenutku neophodno, a javnost ćemo obavestiti o detaljima čim nadležni organi utvrde tačne činjenice", navedeno je u saopštenju.

Parcelu na mestu stare američke ambasade su u septembru 2016. godine kupile izraelske firme "Yoši Avrahami" i "Almogim holdings", a rušenje je počelo sredinom prošle godine.

Investitori su na samom početku radova najavili izgradnju podzemnog parkinga za oko 500 vozila, 220 luksuznih stanova, mini-naselje sa nekoliko podzemnih vinarija, ali i restorana, mada nije bila isključena ni gradnja hotela.

Investitori su na gradilištu uposlili domaće građevinske firme i koriste materijal proizveden u Srbiji. Arhitektonska rešenja su poverena srpskim i izraelskim stručnjacima koji će, čuvajući prepoznatljivu fasadu bivše američke ambasade, ali s modernim rešenjima u enterijeru, omogućiti novi stil života u strogom centru prestonice.

Stambeno-poslovni kompleks u Kneza Miloša trebalo bi, prema najavama, da bude završen do 2019. Investitori su najavili da će stanove prodavati i tokom gradnje, ali da će se prvi kupci stanova u njih useliti tek po dobijanju upotrebne dozvole i uknjižbe.

Nastavak na B92...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.