PANIKA u Ankari: Iranci negiraju NAPAD, ulice oko ambasade i dalje zatvorene (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2018, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PANIKA u Ankari: Iranci negiraju NAPAD, ulice oko ambasade i dalje zatvorene (FOTO)

Poslanstvo ipak nije evakuisano

Svetom je odjeknula vest da je Iranska ambasada u Ankari evakuisana pošto su turske snage bezbednosti dobile dojavu o mogućem samoubilačkom napadu.

Turska policija je navodno evakuisala zgradu i blokirala ulicu u kojoj se nalazi ambasada, a ambasador je odveden na sigurnu lokaciju.

#Tehran has denied reports that its embassy in #Ankara was evacuated over a bomb-plot notice, #Iran’s media reports, citing the Foreign Ministry. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Security had been still stepped up, it added.#Turkey #MNA pic.twitter.com/eo2keC4zsm

— M N A (@mnaEN) October 15, 2018

Teheran i iransko ministarstvo odbrane međutim negiraju da je došlo do bilo kakve talačke situacije, ali da su za svaki slučaj povećali nivo sigurnosti u poslanstvu.

Iz Teherana kažu da su primetili povećano prisustvo policije u ulicama oko ambasade, ali da ne znaju razlog za to. Najverovatniji uzrok za povećan nivo bezbednosti su napadi na iranske ambasade u Atini i Parizu proteklih dana.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.