Panika među influenserima u svetu, šta donosi najava sakrivanja broja lajkova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2019, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panika među influenserima u svetu, šta donosi najava sakrivanja broja lajkova

Pre nekoliko nedelja, popularna društvena mreža Instagram objavila je da uvodi sakrivanje broja lajkova u čak 7 država. Ukoliko njihov eksperiment bude uspešan, možemo očekivati tu promenu i u Srbiji. Panika među influenserima raste, a mi istražujemo kakve posledice može da donese taj potez popularne društvene mreže.

Za instagram fanatike nema velike brige. lajkovi će i dalje postojati, ali njihova brojka neće biti vidljiva svima. Instagram kaže da želi da motiviše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svoje korisnike da prvenstveno kreiraju dobar sadržaj. Putem svoje instagram priče, oglasio se na tu temu i Miloš Ivanović, koji je poznatiji na instagramu kao lošmi panda.

„Mislim da je zdravo u svakom slučaju za mentalni sklop jedne osobe jer kad ti svedeš sve na to koliko ćeš lajkova da dobiješ i koliki će ti skočiti plasman na instagramu, mislim da je to sve lažno i nema tu nikakve sreće“, kaže Miloš Ivanović.

Miloš ima čak 264 hiljada pratilaca, zahvaljujući svojim snimcima u kojima u svom stilu ismeva današnje vrednosti, ali kaže da mu brojke nisu važne. Mladi često kače objave hrane iz restorana na svoje instagram profile, ali one koje smo pitali, kažu da to ne rade.

Instagram je naveo i da je još jedan razlog za tu promenu mentalno zdravlje mladih. Popularnost se meri statusom na društvenim mrežama, ali ne samo kod običnih ljudi.

Čak i neke velike zvezde poput Selene Gomez, Kendal Džener i Džastina Bibera privremeno su isključivali svoje Instagram naloge, jer kako kažu, bila im je potrebna mentalna detoksikacija a i Instagram ih je previše opterećivao.

Psiholozi smatraju da je potez Instagrama dobar za mentalno zdravlje, ali ne i dovoljan.

Ne menja tehnologija tek tako zdravlje mentalno, ne menja ljude tek tako, to je jedan dug proces, nije samo do instagrama već tu moraju učestvovati ostale institucije pa i ljudi sami, kaže sagovornik RTV-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.