Pančevački ATP iznajmljuje autobuse

Izvor: RTS, 17.Dec.2018, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevački ATP iznajmljuje autobuse

Auto-transportno preduzeće iz Pančeva, koje već godinama ima finansijske probleme, priprema za javno-privatno partnerstvo. Zbog strožeg zakona o bezbednosti saobraćaja mnoga njihova vozila neće proći tehnički pregled, pa su morali da iznajme autobuse.
Prosečna starost autobusa gradskog transportnog preduzeća iz Pančeva je preko dvadeset godina. Ima ih šezdeset, ali na vanrednom tehničkom pregledu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ustanovili su da zbog pooštrenih propisa više od polovine neće moći da prođe registraciju. Problem osećaju i putnici.

Od obrenovačkog preduzeća „Trans -Jug” iznajmili su polovne autobuse kako bi mogli da održe postojeći red vožnje.
„Trenutno smo iznajmili 14 vozila, biće ih maksimalno 20, a cena im je 18 dinara po pređenom kilometru. To nam se trenutno neće pokazati kao gubitak, jer smo kroz uštedu u potrošnji goriva negde ostvarili ekvivalentan uticaj na same bilanse”, kaže Bojan Bojanić, direktor ATP-a.
ATP se priprema za javno-privatno parttnerstvo. Pri kraju je izrada dokumentacije, a to bi trebalo da donese velika ulaganja.
„Očekivana ulaganja su oko  petnaest miliona evra kroz kupovinu novog voznog parka, a to je 60 vozila, plus ulaganje u infrastrukturu,” navodi Bojan Bojanić, direktor ATP-a.
Još jedan problem u firmi je manjak vozača, ali su uspeli pred kraj godine da uplate zaposlenima solidarnu pomoć i smanje dug sa 147 na 76 miliona dinara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.