Pančevačka profesorka suspendovana zbog Fejsbuka: Javno ismevala učenicu, sada vode disciplinski postupak protiv nje

Izvor: Press, 12.Okt.2017, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevačka profesorka suspendovana zbog Fejsbuka: Javno ismevala učenicu, sada vode disciplinski postupak protiv nje

Profesorka je osumnjičena da je počinila "oblik psihičkog nasilja" nad koleginicom.
Foto: pexels.com
Protiv D.V.C. koja je u srednjoj poljoprovrednoj školi "Josif Pančić" u Pančevu zaposlena kao profesor, pokrenut je disciplinski postupak, piše 013info.rs.
Kako je naveo vd direktor te škole Goran Bimbašić u dokumentu kojim se pokreće postupak, profesorka je osumnjičena da je počinila >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << "oblik psihičkog nasilja" nad koleginicom i to tako što je "na svom fejsbuk nalog postavljala natpise "laži i neistine" o koleginici, ali i zato što je snimak sa školskog časa postavila na svoj FB nalog.
Direktor, koji je u ovom slučaju i displinski organ, predložio je i saslušanje niza svedoka - zaposlenih u školi. On je krajem juna doneo dodatno rešenje kojim D.V.C., privremeno udaljava sa rada do okončanja disciplinskog postupka. Ova profesorka je od tada pod supenzijom.
Profesorka je nedavno uputila prigovor Školskom odboru u kome traži da je škola izvesti o daljnjem angažovanju ili da joj se uruči otkaz ili "šta god već" odnosno da se definišu njena radna i sva druga prava kao i da se prava koja ima po zakonu poštuju. Ona se poziva na to da suspenzija ne može da traje duže od tri meseca i da je taj rok prošao. Ona upozorava da je tokom suspenzija radila na poziv direktora, kao i da je na osnovu dobijenog rešenja - koristila godišnji odmor. Čitava situacija oko displinskog postupka i suspenzije uticala je i na njeno zdravlje – tvrdi ova profesorka.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Press...






Povezane vesti

OKRŠAJ PROFESORKI U PANČEVU Jedna drugu oplela na Fejsbuku, a u celu priču uvučeni i ĐACI

Izvor: Blic, 12.Okt.2017

V.d. direktor Poljoprivredne škole "Josif Pančić" u Pančevu pokrenuo je disciplinski postupak protiv nastavnice Dragane Veselinović-Crnomarković zbog toga što je na svom Fejsbuk profilu objavila "neistine" o koleginici i video snimak sa školskog časa. Sa druge strane, nastavnica Dragana tvrdi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.