Ministarstvu kulture predloženo da uvede porez na rijaliti programe

Izvor: Blic, 24.Jul.2015, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvu kulture predloženo da uvede porez na rijaliti programe

Direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović predložio je danas Ministarstvu kulture i informisanja i ostalim nadležnim institucijama, da uvedu porez na medijske sadržaje u kojima dominiraju rijaliti programi.

U otvorenom pismu javnosti, Panaotović je rekao da oporezivanje kič proizvoda koji "zagađuju" medijski prostor, predlaže kao jednu od mera za aktivno delovanje države na afirmaciji autentične kulture i umetnosti, putem javnih servisa.

On je ocenio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se javni servisi ne smeju takmičiti sa privatnim stanicama u gledanosti, već moraju biti nosilac procesa kulturnog uzdizanja građana i dodao da bi konkretne medijske akcije doprinele usmeravanju mladih na umetničke sadržaje.

"Ako država uvodi posebne akcize na duvan i alkohol, onda ne bi trebalo da postoje prepreke za uvođenje sličnih nameta na proizvode koji kontaminiraju duh i utiču negativno na mentalno zdravlje ljudi, a posebno mladih", rekao je Panaotović.

On je naveo da bi na taj način, po relevantnim procenama bila prikupljena milionska sredstva koja bi se mogla usmeriti na podršku mladim umetnicima i kulturno-umetničkim društvima, kao i za stipendije talentovanih.

Panaotović je pozvao sve intelektualce i javne radnike, kako je precizirao, bez obzira na polnu, versku, političku, rasnu ili nacionalnu pripadnost, da podrže taj apel i daju konkretne predloge koje on sadrži.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktor KCNS: Uvesti porez na kič i šund

Izvor: Radio 021, 24.Jul.2015

Direktor Kulturnog centra Novog Sada, Bojan Panaotović, u otvorenom pismu zatražio je od Ministarstva kulture i drugih nadležnih organa da se uvede porez na kič i šund...Pismo vam prenosimo u celosti:.."Polazeći od činjenice da je medijsko polje u nas, (a nažalost) i u većem delu sveta, kontaminirano...

Nastavak na Radio 021...

Panaotović: Kič i šund oporezovati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2015

Direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović uputio je danas otvoreno pismo javnosti, u kojem je od nadležnih zatražio da drastično oporezuju šund, kič i druge štetne medijske sadržaje, što bi bila prva od mera u procesu vraćanja mladih kulturi..."Polazeći od činjenice da je medijsko...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.