Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Nov.2018, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinska uprava: Izrael nam je ukrao - zmiju

Izraelsko društvo za zaštitu prirode i Izraelska uprava za prirodu i parkove proglasili su zmiju - palestinsku šarku, "nacionalnom zmijom Izraela", što je izazvalo kritike Palestinske uprave koja je to nazvala "krađom".

Otrovna palestinska šarka, od 1938. godine zvanično klasifikovana kao "Daboia palaestinae", glasanjem na internetu izabrana je i za "nacionalnu zmiju".

Ta vrsta šarke živi širom istočnog sredozemlja, od severa pustinje Negev i zapadnog Jordana >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na jugu, do severa Libana i centralne Sirije na severu.

Tih otrovnica ima u većem delu Izraela gde se u prevodu s hebrojskog naziva "obična šarka" ili "obična šarka Zemlje Izraela".

Palestinska uprava je ocenila da je Izrael ignorisao "palestinsko poreklo" zmije, prenose izraelski mediji.

Imad al - Atraš, izvršni direktor društva za staranje o prirodi (Palestine Wildlife Society), osudio je potez Izraela, rekavši da je borba za "nacionalni identitet zmije" deo šire bitke Palestinske uprave da sačuva palestinski identitet.

On je pozvao strane organizacije da se pridruže nastojanju da se ta vrsta zmija prizna kao "palestinska šarka", a ne kao "šarka zemlje Izraela".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.