Pale dve kriminalne grupe: Uhapšene 22 osobe u Beogradu, među njima i policajac

Izvor: B92, 14.Jan.2020, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pale" dve kriminalne grupe: Uhapšene 22 osobe u Beogradu, među njima i policajac

Beograd -- Po nalogu Tužilaštva i nakon višemesečne istrage, u akciji MUP-a uhapšene 22 osobe. Među njima i policajac.

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapšena su 22 pripadnika dve kriminalne grupe osumnjičena za posredovanje u vršenju prostitucije na teritoriji Beograda. Među uhapšenima je jedan policijski službenik zaposlen u PO za Grad Beograd, dok su dve osobe u bekstvu.

U saopštenju tužilaštva se precizira da su nakon višemesečnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predistražnog postupka sprovedenog u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala uhapšeni pripadnici dve organizovane kriminalne grupe, od kojih je jednu sačinjavalo 16 osoba, a drugu osam.

Uhapšeni su T. D., G. Š., M. S., P. D., M. J., J. Z., R. N., S. N., Lj. P., K. D. i V. R., dok su dva lica u bekstvu.

Drugu grupu činilo je osam osoba i uhapšeni su - M. T. , V. Đ., V. P., T. J., S. N., M. R., S. D. i T. H.

Tužilaštvo navodi da postoje osnovi sumnje da su se ove organizovane kriminalne grupe od marta do kraja novembra 2019. godine posredovale u vršenju prostitucije tako što su na području Beograda u većem broju iznajmljenih stanova organizovali i pružali seksualne usluge za veći broj korisnika seksualnih usluga.

Na taj način su pribavili značajnu protipravnu imovinsku korist.

Svima je određeno zadržavanje do 48 sati i u tom roku će biti privedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal radi saslušanja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.