Pajtić: Da je Đinđić živ, Srbija bi bila bolja zemlja

Izvor: Radio 021, 01.Avg.2014, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Da je Đinđić živ, Srbija bi bila bolja zemlja

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić ocenio je danas da je pokojni premijer i lider demokrata Zoran Đinđić živ, Srbija bi bila mnogo bolja zemlja.

Pajtić je u izjavi povodom dana rođenja Đinđića pre 62 godine, podsetio da je Đinđić dvadeset dana pre nego što su ga mučki ubili, poručio: "Moramo da budemo svesni svog značaja i svojih problema. Ne sme da nam uđe voda u uši, kao što nam se često dešava. Ja se čudim kada čitam svakoga dana otprilike koga podržavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Amerikanci, koga podržava Evropa, koga podržava Rusija..." .

Đinđić je tada i zapitao kakve to ima veze i da je pitanje koga podržavaju oni koji žive u našoj zemlji. "Treba da imate dobre odnose sa svima koji su bitni za vas, ali ne da strance uključujete kao deo svoje unutrašnje politike. To je bolesno i mi imamo tu bolest", podsetio je Pajtić na Đinđićeve reči.

On je naznačio i da je ubijeni premijer rekao da "moramo sami kao građani i ljudi da taj stav zauzmemo, da poštuju sebe, da poštujemo druge, ali da ne dopustimo da se toliko sa strane mešaju u naše odnose".

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.