Pacoli optužuje: Srbi napali konzulat Prištine u Kopenhagenu

Izvor: B92, 14.Avg.2019, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli optužuje: Srbi napali konzulat Prištine u Kopenhagenu

Ministar spoljnih poslova tzv. Kosova Bedžet Pacoli tvrdi da je diplomatsko predstavništvo Prištine u Kopenhagenu napadnuto, optužuje građane Srbije u Danskoj.

"Danas, u ranim jutarnjim časovima, konzulat Republike Kosovo napadnut je u Kopenhagenu, u Kraljevini Danskoj, a srpski banditi i huligani u Danskoj oštetili su državni grb Kosova. Osuđujemo ovaj kukavički čin koji krši Bečku konvenciju i bezbednost diplomatskih i konzularnih predstavništava", napisao je Pacolli na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, Kosovo sarađuje s danskim vlastima da se privedu odgovorni pred lice pravde.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pacoli OPTUŽIO SRBE da su napali konzulat u Danskoj, Dačić: Šta god da se desi, Prištini su SRBI KRIVI

Izvor: Blic, 15.Avg.2019, 11:00

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli tvrdi da je diplomatsko predstavništvo Prištine u Kopenhagenu napadnuto juče, za šta je optužio građane Srbije u Danskoj. Sa druge strane, srpski šef diplomatije Ivica Dačić kaže da o tome nema nikakvih informacija i da su Prištini "šta god...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.