PUTINOV PRVI ČOVEK O SVETU POSLE KORONE: Evo šta nas čeka nakon pandemije - SVI ĆE BITI POGOĐENI

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2020, 17:11

PUTINOV PRVI ČOVEK O SVETU POSLE KORONE: Evo šta nas čeka nakon pandemije - SVI ĆE BITI POGOĐENI

Rusija je odlučna da konstruktivno pregovara.

- Očekujemo globalnu ekonomsku krizu u bliskoj budućnosti, rekao je portparol Kremlja u nedelju, 5. aprila, u emisiji na ruskoj televiziji, gde je takođe govorio o povećanju proizvodnje nafte i stavu Rusije o toj temi.

Predstojeća svetska ekonomska kriza i cene nafte glavna su tema portparola Kremlja i najbližeg Putinovog saradnika Dmitrija Peskova. Prema njegovim rečima, pandemiju virusa korona pratiće ekonomska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kriza i bilo bi bolje sarađivati sa drugim zemljama.

Povećana proizvodnja nafte svešće je na minimum u pogledu cene, "što ne koristi bilo kojoj zemlji", rekao je portparol ruskog predsednika.

- Naravno da sada vidimo da su naši saudijski partneri primenjivali neviđena sniženja cena i neviđena povećanja proizvodnje. To je dovelo do činjenice da će se uskoro sve svetske zalihe nafte napuniti. Cisterne se više ne koriste za transport nafte, već kao plutajući depoi. To će izazvati minimalnu cenu nafte, što ne koristi nijednoj zemlji - rekao je Dmitrij Peskov.

Sa svoje strane, Rusija je odlučna da konstruktivno pregovara o nafti i ne vidi alternativu, rekao je portparol.

- Rusija se nije zalagala za kršenje OPEC +. Predsednik Putin i Rusija uglavnom su skloni konstruktivnom pregovaračkom procesu koji je ključan za stabilizaciju globalnog energetskog tržišta- nastavlja portparol Kremlja.

Vladimir Putin je 3. aprila održao sastanak o globalnom tržištu nafte, tokom kojeg je izjavio da je Rusija spremna da sarađuje sa svojim partnerima iz OPEC-a i SAD na pronalaženju obostrano prihvatljivog rešenja za cene nafte.

Globalna kriza, izazvana između ostalog pandemijom virusa korona, "nastaće", a napori za njenu koordinaciju trebaju da koordiniraju napore mnogih zemalja, rekao je Dmitrij Peskov.

Reči Dmitrija Peskova "između ostalog" jasno daju do znanja da već postoji već ekonomska kriza koju će pogoršati korona kriza.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.