PUTIN SE PONOSI NJIMA! Odred brodova ruske Severne flote izvršio HEROJSKU akciju na Atlantiku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jan.2023, 17:43

PUTIN SE PONOSI NJIMA! Odred brodova ruske Severne flote izvršio HEROJSKU akciju na Atlantiku!

"Kama" je skrenula sa rute i uputila se u oblast u kojoj je došlo do nemilog događaja

Odred brodova Severne flote na čelu sa fregatom "Admiral Gorškov" spasao je državljanina Francuske sa jahte koja se našla u nevolji na Atlantiku, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Prema informacijama resora, posada srednjeg tankera "Kama" iz sastava ratnih brodova Severne flote, koja se nalazi u pohodu u centralnom delu Atlantika, primila je signal za pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa jahte koja se našla u nevolji. Kako bi pružila pomoć, "Kama" je skrenula sa rute i uputila se u oblast u kojoj je došlo do vanrednog događaja.

- Na jahtu je sleteo inspekcijski tim koji je na ruski tanker iskrcao jednog čoveka sa ličnim stvarima i njegovog psa. U pitanju je francuski državljanin Lukas Monteu, koji je solo plovio Atlantikom - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo precizira da je tokom oluje na jahti otkazao uređaj za upravljanje i počela je da nadire voda. Nakon neuspelog pokušaja da otkloni kvar, putnik sa jahte poslao je signal za pomoć. Takođe se ističe da je spasenom putniku na tankeru "Kama" pružena prva pomoć, a na njegovu molbu biće iskrcan u najbližoj luci.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izvestio je početkom januara na ceremoniji upućivanja u vojnu službu fregate "Admiral Gorškov" ruskog predsednika Vladimira Putina da fregata kreće na dug pohod po Atlantiku, Indijskom okeanu i Sredozemnom moru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.