PUTIN O KORONI: Ovo je RUSKA TAJNA adekvatnog odgovora na pretnju od epidemije

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2020, 16:29

PUTIN O KORONI: Ovo je RUSKA TAJNA adekvatnog odgovora na pretnju od epidemije

Predsednik je, takođe, rekao da zemlja izlazi iz pandemije uvereno i sa minimalnim gubicima

Rusija je adekvatno odgovorila na pretnju od epidemije infekcije virusa korona, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin tokom sastanka o posledicama širenja kovida 19 na ekonomiju.

- Sada se već može reći da smo na pravi način odgovorili na opasnost od upravo zahvaljujući konsolidovanim naporima društva, zdravstvenog sistema i sektora nacionalne ekonomije od životne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << važnosti - izjavio je on.

Kako je rekao šef države, Rusija je bila u mogućnosti da pruži takav odgovor, jer je u odlučujućoj meri mogla da se "osloni na sopstvenu tehnološku i proizvodnu bazu".

- Na, kako se kaže, svoja leđa. U celini, naša ekonomija i svi njeni ključni delovi i izuzetno važna infrastruktura, uključujući i infrastrukturu nove generacije, digitalnu i telekomunikacionu - dokazale su da su u stanju da se brzo prilagode ozbiljnim izazovima, izdrže velika opterećenja i nesmetano rade u teškim uslovima - dodao je on.

Putin je ranije izjavio da je Rusija uspela da predupredi i ublaži posledice pandemije na ekonomiju i građane. On je, takođe, rekao da Rusija izlazi iz pandemije virusa korona uvereno i sa minimalnim gubicima i izrazio nadu da će se taj trend nastaviti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.