PUTIN NE DA NA RUSIJU: Na Krim stiglo novo oružje, PVO sistem Pancir S!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2018, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN NE DA NA RUSIJU: Na Krim stiglo novo oružje, PVO sistem "Pancir S"!

Na Krimu je raspoređen divizion protivvazdušnih raketno-topovskih kompleksa "Pancir S", čime je ojačao sistem protivvazdušne odbrane Južnog vojnog okruga, saopštila je pres-služba okruga.

- Najnoviji kompleksi PVO su stigli u oktobru 2018. godine u jedinice Južnog vojnog okruga koje se nalaze na Krimu u okviru programa modernizacije snaga vojnog okruga - navodi se u saopštenju.

Pre toga, oni su prošli borbena gađanja na poligonu "Kapustin jar".

Juče >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je, 20 kilometara od granice Ukrajine, kod Džankoja, postavljen i četvrti divizion raketnog sistema S-400. Preostala tri se nalaze kod Feodosije, Sevastopolja i Evpatorije.

"Pancir S" je novi hibridni sistem, koji uključuje protivavionske projektile i protivavionske topove, a stvoren je kako bi se pružila direktna podrška trupama na terenu, ali i protivavionskim sistemima velikog dometa, kao što su S-300 i S-400.

Posebnu slavu je stekao u Siriji, gde je pokazao svoju efikasnost, pouzdanost i preciznost.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Na Krimu raspoređen divizion PVO sistema „Pancir S“

Izvor: Vostok.rs, 30.Nov.2018

Na Krimu je raspoređen divizion PVO sistema „Pancir S“, čime je ojačao sistem protivvazdušne odbrane Južnog vojnog okruga, saopštila je pres-služba vojnog okruga. „Najnoviji kompleksi PVO su stigli u oktobru 2018. godine u jedinice Južnog vojnog okruga koje se nalaze na Krimu u okviru...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.