PUTIN I BAJDEN OBAVILI VAŽAN TELEFONSKI RAZGOVOR: Glavna tema - pokušaj atentata na Lukašenka

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021, 14:25

PUTIN I BAJDEN OBAVILI VAŽAN TELEFONSKI RAZGOVOR: Glavna tema - pokušaj atentata na Lukašenka

Peskov je dao kratak odgovor novinarima

Ruski i američki predsednici Vladimir Putin i Džozef Bajden razgovarali su telefonom o pokušaju atentata na beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Da, jesu - odgovorio je kratko Peskov novinarima.

On nije želeo da odgovori na pitanje da li je Bajdenova administracija na neki način umešana u organizaciju atentata, ali je kazao da su specijalne službe "objavile >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sve informacije koje mogu da budu objavljene".

Podsetimo, beloruski predsednik direktno je optužio Sjedinjene Američke Države za pokušaj državnog udara i otmice njegovog deteta. Beloruski Komitet za državnu bezbednost (KGB) osujetio je pokušaj državnog udara i atentat na predsednika i njegovu porodicu, naveo je Lukašenko na beloruskoj televiziji, a za organizaciju te akcije optužio je američku Centralnu obaveštajnu agenciju (CIA) i Federalni istražni biro (FBI).

- Priveli smo grupu, pokazali su nam kako su sve planirali. Zanemeo sam na to. Zatim smo otkrili rad obaveštajnih službi, za koje je jasno da su bile strane, vrlo verovatno CIA i FBI. Plan je bio da otmu jedno dete, srednje, i da ga smeste u podrum u regionu Gomel. Zaustavili smo ih - rekao je Lukašenko.

Beloruska bezbednosna služba (KGB) objavila je da je u "specijalnoj operaciji" rasturila "organizovanu grupu terorističkog usmerenja koja je planirala fizičku eliminaciju predsednika i njegove porodice" i "organizovanje oružane pobune da bi se preuzela vlast nasilnim putem".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.