PUTIN GLASAO IZ SAMOIZOLACIJE: Zbog korone nije mogao na biračko mesto, pa je pronašao alternativni način (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2021, 17:07

PUTIN GLASAO IZ SAMOIZOLACIJE: Zbog korone nije mogao na biračko mesto, pa je pronašao alternativni način (VIDEO)

Ruski predsednik je uspešno glasao

Ruski predsednik Vladimir Putin glasao je na izborima za Državnu dumu elektronskim putem, saopštio je njegov portparol Dmitrij Peskov.

- Putin je glasao onlajn - precizirao je portparol Kremlja.

Nakon toga se stanovnicima Rusije obratio i predsednik, rekavši da se nada da će Rusi pokazati na izborima proaktivan stav i da će napraviti svoj izbor.

- Dragi prijatelji! Danas je u našoj zemlji počelo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trodnevno glasanje za izbor poslanika Državne dume novog saziva za narednih pet godina. Kao što vidite, u uslovima sanitarnih ograničenja i karantina ispunio sam svoju građansku dužnost onlajn, elektronskim putem - rekao je Putin.

On je podsetio da se takav sistem glasanja koristi u mnogim zemljama sveta, a da se više puta primenjivao i u Moskvi.

Putin je od 14. septembra u samoizolaciji, jer je bio u kontaktu sa osobama koje su zaražene virusom korona. Kako je kasnije saopštio, u njegovom okruženju zaraženo je više osoba. Kremlj navodi da je Putin potpuno zdrav.

Širom Rusije danas počinju izbori za poslanike Dume za narednih pet godina, predstavnike 39 regionalnih i lokalnih parlamenata, kao i lidere devet regiona. Glasanje traje do 19. septembra.

Prema podacima CIK, pravo glasa ima više od 108 miliona ljudi, a kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova njima treba pridodati još dva miliona Rusa koji borave ili žive u inostranstvu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.