PUTIN DEFINISAO KLJUČNE CILJEVE U BORBI PROTIV KORONE: Vlada će dati sve od sebe da sačuva ekonomiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2020, 15:46

PUTIN DEFINISAO KLJUČNE CILJEVE U BORBI PROTIV KORONE: Vlada će dati sve od sebe da sačuva ekonomiju

Potrošnja se postepeno oporavlja

Predsednik Rusije Vladimir Putin je definisao ključne ciljeve ruske Vlade tokom pandemije korona virusa, a to su rast ličnog dohotka ruskih građana, ali i povećanje zaposlenosti u Rusiji.

Na sastanku o ekonomskim pitanjima sa članovima Vlade, Putin je rekao da cene u Rusiji ostaju stabilne i dodao da je inflacija od početka godine do sredine oktobra iznosila 3,9 procenata.

- , vidimo da još uvek ima dovoljno pitanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i problema, ali se i dalje oporavlja. Međutim, stručnjaci su i dalje oprezni – i to s pravom, kažu da je ovaj trend možda nestabilan - rekao je on.

Prema rečima Putina, u septembru je nezaposlenost u Rusiji iznosila 6,3 procenta, dok u poređenju sa avgustom, njen nivo praktično nije opao.

On je poručio predstavnicima lokalnih vlasti da drže situaciju pod kontrolom, pogotovu u svetlu mogućih uvođenja novih ograničenja budući da broj novoobolelih u Rusiji je u porastu.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.