PUTIN BI VOLEO DA SAZNA: Ukoliko je naređenje britanskom razaraču izdao OVAJ čovek, onda je to OZBILJAN PROBLEM

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2021, 21:22

PUTIN BI VOLEO DA SAZNA: Ukoliko je naređenje britanskom razaraču izdao OVAJ čovek, onda je to OZBILJAN PROBLEM

Crnomorska flota Rusije zajedno sa Pograničnom službom FSB ispalila je u sredu tri hica upozorenja kako bi sprečila britanski razarač da naruši rusku državnu granicu

Ambasador Rusije u Velikoj Britaniji Andrej Kelin izjavio je da on ne raspolaže informacijom da li je britanski premijer Boris Džonson lično izdao naredbu britanskom razaraču "Defender" da naruši granicu Ruske Federacije, međutim, ukoliko se ispostavi da je to tačno onda je to "jako ozbiljno".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Pitanje je da li su u donošenje te odluke bili uključeni premijer i drugi viši zvaničnici britanske vlade. Za sada nemam preciznih informacija o tome. Ne znam, ne razumem tačno mehanizam donošenja odluka pogotovu kada je reč o vojno-pomorskoj sferi. Ne bih da žurim da iznosim bilo kakve zaključke - rekao je on.

Ambasador je takođe naglasio i da su potezi zvaničnog Londona u vezi sa razaračem u Crnom moru mogli da prouzrokuju vojni sukob.

- Najveći košmar je što politički stav pokušavaju da potkrepe vojnim provokacijama koje mogu da rezultiraju ozbiljnim vojnim incidentima, što je, takoreći, priznao i sam šef generalštaba Velike Britanije - rekao je Kelin.

Kelin je kazao i da su odnosi Moskve i Londona dostigli apsolutno dno, od kojeg je sada potrebno "odgurnuti se".

Podsetimo, kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, .

Prema navodima ruskog vojnog resora, britanski razarač je prethodno dobio upozorenje da će biti upotrebljeno naoružanje ukoliko povredi granice Ruske Federacije, međutim, vojni brod na to upozorenje nije reagovao.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.