PUČ U BELOJ KUĆI?! General odbio da izvrši TRAMPOVO NAREĐENJE, neće da šalje VOJSKU NA NAROD

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jun.2020, 09:35

PUČ U BELOJ KUĆI?! General odbio da izvrši TRAMPOVO NAREĐENJE, neće da šalje VOJSKU NA NAROD

Ovakva odluka mogla bi ga koštati pozicije.

Bela kuća tražila je još početkom sedmice da 10.000 aktivnih vojnika izađe na ulice Vašingtona i drugih gradova i zaustave proteste, ali ministar odbrane Mark Esper i visoki vojni zvaničnik, general Mark Milej, odbacili su taj zahtev, saopštio je izvor blizak vojsci.

Esper je premestio oko 1.600 aktivnih vojnika u Vašington i region, ali je tamo već bilo raspoređeno oko 5.000 pripadnika Nacionalne garde, pa je vojska, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako nije bilo potrebe za njenim učešćem, vraćena u četvrtak uveče.

Majli je, prema rečima izvora, imao snažan osećaj da još nije pređen prag, informativno opisan kao "teška okolnost", da bi bilo legalno da predsednik pozove vojsku u pomoć.

Nakon nasilja u Vašingtonu, Majli se čuo nekoliko puta sa predstavnicima demokrata u Kongresu, kao i sa Nensi Pelosi.

General Mark Milley chaperone/goose stepping behind a draft dodging tin man for his church photo opp after gassing protesters. #justfollowingorders like a dog pic.twitter.com/fV13pVuRdQ

— Bat Rekt (@D3tra) June 5, 2020

Iako nisu poznati detalji njegovog razgovora sa demokratama, Majli je u ponedeljak uveče sa predsednikom Trampom vodio vrlo napet razgovor, tvrdeći, uprkos predsednikovim pretnjama, da aktivne vojne trupe nisu neophodne kako bi smirile nerede u Vašingtonu.

S druge strane, iako je Bela kuća potvrdila podršku Esperu, ovakva odluka mogla bi ga koštati pozicije.

Kongres je nezvanično obojicu kritikovao zbog šetnje s predsednikom do crkve Svetog Jovana, a prema izvoru bliskom vosjci, Esper i Majli veoma žale što su to sebi dozvolili.

Esper je i ranije izjavljivao da polušava da se drži dalje od politike, ali da mu to ne uspeva uvek, dok je Majli još nije progovorio o zajedničkoj šetnji s predsednikom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.