PRVI INTERVJU PREDSEDNIKA VUČIĆA NA RTS-u: Ana Brnabić je dobar čovek i pomoći ću joj u svemu što je čeka

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2017, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVI INTERVJU PREDSEDNIKA VUČIĆA NA RTS-u: Ana Brnabić je dobar čovek i pomoći ću joj u svemu što je čeka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u emisiji OKO na RTS 1

Predsednik Aleksandra Vučić pričao je o tome šta je uspeo, a šta ne dok je bio premijer Srbije.

- Svakome se čini, ko je radio, da nije dovoljno pokazao, ali mislim da zaista rad donosi napredak, rekao je predsednik na početku emisije.

Kako kaže, sebi ne može da oprosti što kao predsednik Vlade nije stao uz gradonačelnika Beograda Sinišu Malog.

Na pitanje da li će Mali biti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << možda Šef kabineta Ane Brnabić on je rekao da ne može da da odgovor na to.

- Sinišu Malog smatram najboljim gradonačelnikom Beograda. Da li vi vidite koliko se radi u ovom gradu od kada je on gradonačelnik?, objasio je Vučić i rekao da ne vidi nijedan njegov neuspeh dok je obavljao svoju funkciju.

Na pitanje kako je odlučio da Ana Brnabić bude premijer Srbije Vučić je objasnio:

- Ana Brnabić je dobro stvorenje, ona je dobar čovek. Pomoći ću joj na svaki mogući način i kao predsednik Srbije i kao predsednik stranke, rekao je on i dodao da veruje da će ona da se bori svim srcem.

Govoreći i o stavovima lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme, koji je najavio da neće podržati izbor Ane Brnabić, Vučić je rekao da ga je zamolio da još jednom razmisli.

- Mi razgovaramo. Dragan Marković Palma je čovek koji razume funkcionisanje države. Ja ga još jednom molim da promeni svoj stav - dodao je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić 31. maja 2017. godine položio je zaklеtvu u nacionalnom parlamеntu, čimе mu jе počеo pеtogodišnji mandat prеdsеdnika Srbijе.

Za njega je na predsedničkim izborima održanim 2. aprila glasalo preko 2 miliona ljudi i time je ostvario ubedljivu pobedu u prvom krugu sa više od 55 odsto. Zahvaljujući rezultatima koje je postigao kao premijer u izgradnji infrastrukture, posebno u privođenju kraju radova na Koridoru 10 i 11, kao i na izgradnji autoputa ka Crnoj Gori, rekonstrukciji železnice i pronalaženju uspešnih partnera za Železaru, Er Srbiju, privlačenju velikog broja stranih investitora koji su Srbiju prepoznali kao odlično mesto za svoju investiciju.

Srbija je za vreme njegovog mandata kao premijera ostvarila izuzetne napredak na putu ka Evropskoj uniji otvaranjem novih poglavlja. 

Ogromni rezultati su takođe ostvareni i u namenskoj industriji gde su svetski partneri prepoznali kvalitet naših proizvoda tako da imamo veliki broj dugoročno sklopljenih ugovora koji će omogućiti siguran posao našim radnicima u narednoj deceniji.

On će u petak 23. juna ugostiti oko 5000 zvanica iz čitavog sveta, te će tom prilikom njihovo prisustvo pokazati veliko poštovanje koje Srbija danas uživa u svetu, a kojem je bezrezervno doprineo njegov naporan rad.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić: Brnabić dobro stvorenje, hoćemo stabilnu većinu

Izvor: N1 televizija, 20.Jun.2017

"Ana Brnabić je dobro stvorenje, dobar čovek. Ona zna kako teško stvari u upravi funkcionišu. Ana Brnabić je sposobna i vredna žena", kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodaje da je njegova želja bila da ona bude premijer još kad joj je poklonio knjigu Milana Stojadinovića...U intervjuu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.