PRVE TREŠNJE NA BEOGRADSKE PIJACE STIŽU VEĆ KRAJEM MAJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2021, 15:21

PRVE TREŠNJE NA BEOGRADSKE PIJACE STIŽU VEĆ KRAJEM MAJA

Svako godišnje doba ima svoje čari i plodove koje nam priroda uz pomoć vrednih ruku naših proizvođača daruje.

U ukusu jagoda, mnogima omiljenog voća, naši sugrađani uveliko uživaju jer ponuda na beogradskim pijacama tradicionalno bogata i sveža, a cene pristupačne. Ona dobro poznata da o ukusima ne treba diskutovati, važi i kada je hrana, konkretno, voće u pitanju.

Dok neki najviše vole jagode, mnogima su trešnje omiljeno voće. Tragom vesti da su se u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nekim beogradskim piljarama već pojavile trešnje i to po kako su pojedini mediji naveli paprenoj ceni, naša reporterska ekipa obišla je nekoliko beogradskih pijaca.

Od tezge do tezge, od prodavca do prodavca, koji su nam ljubazno odgovarali da na pijacama trešanja u ponudi nema, jer je za njih još uvek rano.

Domaće trešnje, kao i svake tako će i ove godine na tezge beogradskih pijaca stići za dvadesetak dana, krajem maja, kaže proizvođač i prodavac na pijaci Đeram. Kvalitet i ponuda neće kao i do sada manjkati i zadovoljiće ukus i najprobirljivijih kupaca.

Do tada je, kaže ona potrebno strpljenje. Dok prve domaće trešnje ne stignu na tezge, a potom i na trpeze naših sugrađana preporučujem im da uživaju u drugom voću pre svega jagodama, kojima je jek sezone i koje se na pijacama mogu naći po ceni od 350 do 500 dinara za kilogram.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.