PRVA IZREČENA KAZNA PO NOVOJ ODLUCI O KUĆNOM REDU: Dvogodišnje dete trčalo po stanu, pa komšija prijavio

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2019, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVA IZREČENA KAZNA PO NOVOJ ODLUCI O KUĆNOM REDU: Dvogodišnje dete trčalo po stanu, pa komšija prijavio

Porodica Elezović iz Beograda morala je da plati kaznu od 2.500 dinara, zato što im je dvogodišnje dete trčalo po stanu!

Ovo je prva izrečena prekršajna kazna posle donošenja Odluke o kućnom redu u stambenim zgradama

Glava ove porodice Nenad Elezović kaže da su njihove muke počele pre nekoliko meseci, kada ih je stanar koji živi u stanu ispod njihovog prijavio da prave buku.

- Komšija nam je zamerao da mu smeta galama iz našeg stana. Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nikad nije konkretno govorio šta mu to smeta, šta čuje, a dobro zna da smo mi porodica koja mirno živi i ne pravi nikakve probleme. Jedino što je smislio je da se glasno čuje kada moje dvogodišnje dete protrči kroz stan dok se igra. Na osnovu toga on nas je prijavio policiji - priča Elezović.

- Da je policija dolazila za vreme noćnog ili popodnevnog odmora, razumeo bih, nego uvek su nam zvonili na vrata ujutro oko devet sati ili predveče. Objašnjavao sam im da dete normalno protrči kroz stan dok se igra, ništa neuobičajeno. Ali to kao da niko ne razume! Posle silnih rasprava i agonija, odlučio sam da presečem i tražio da me kazne ako je to narušavanje reda i mira. Jednostavno, nisam mogao više to maltretiranje da izdržim, a i starije dete je počinjalo da se stresira na svaki zvuk zvona, toliko da sam ga na kraju isključio - objašnjava Elezović i ističe da je novi problem nastao kada je otišao pred sudiju.

- Otišao sam u sud kako bih dobio odgovarajuću kaznu za narušavanje reda i mira, ali sudija mi je rekla je da ne može da mi napiše kaznu zato što dete trči po stanu. Ja sam joj rekao da govorim istinu i onda mi je ona uručila takozvanu opomenu, odnosno kaznu od 2.500 dinara - ističe Elezović.

Elezović ističe da ovu priču nije obelodanio jer mu je žao 2.500 dinara, koje je bez ikakvog razloga dao državi, već da kaže svima da se njegov sin samo igrao, što je deo dečjeg odrastanja.

- Hoću da se kod ljudi podigne svest o tome da treba pustiti decu da odrastaju na miru. Ne može im se zabraniti da trče i da se igraju bilo gde, posebno u njihovom domu, pa makar to bilo i u vreme odmora - zaključio je Nenad Elezović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.