PROŠLO JE 17 GODINA, ZA ZLOČIN NIKO NIJE ODGOVARAO: Sutra se obeležava stradanje srpske dece na Bistrici

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2020, 11:29

PROŠLO JE 17 GODINA, ZA ZLOČIN NIKO NIJE ODGOVARAO: Sutra se obeležava stradanje srpske dece na Bistrici

Mučki su ubijeni od strane terorističke organizacije tzv. OVK

Ni posle 17 godina nema odgovora na to ko je pucao i usmrtio decu koja su se kupala na Bistrici, 500 metara od centra sela Goraždevca kod Peći.

U vreme navodnog mira i u prisustvu više hiljada naoružanih vojnika KFOR i brojnih medjunarodnih policajaca albanski ekstremisti su rafalom iz automatskog oružja 13. avgusta, 2003.god pucajući na osamdesetak dece koja su se kupala na Bistrici ubili Panteliju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dakića (12) i  Ivana Jovovića (19) i teško ranili Marka Bogićevića (12), Draganu Srbljak (13), Bogdana Bukumirića (14) i Đorđa Ugrenovića (20).

 Za ovaj monstruozni zločin niko nije odgovarao. Pripadnici civilne misije Ujedinjenih nacija su obećali da će prevrnuti svaki kamen da pronađu ubice nevine dece.

Obećanje se završilo saopštenjem da je nepoznat broj ljudi iz žbunja otvorio vatru iz kalašnjikova. Ubistvo dece osudili su svi medjunarodni zvaničnici, a povodom ovog terorističkog akta održana je i sednica Saveta Bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Roditelje dece stradale u ovom zločinu su "posle dugogodišnjeg mučenja po sudovima i preuzimanja slučaja od Unmika, pozvali nadležni iz Euleksa"  krajem decembra 2010. kada im je rečeno da Euleks ne može da vodi istragu jer nema dovoljno argumenata.

Tokom istrage koja nije dala nikakve rezultate saslušano je 75 svedoka i pretreseno 100 lokacija.

Euleks je 25. decembra, 2010. godine obustavio istragu.

Kako je ranije saopšteno iz Misije vladavine prava EU, tužilac je odlučio da zatvori istragu jer policijska istraga nije dovela ni do kakvih rezultata ili mogućih osumnjičenih, kao i to da bilo koja zvanično obustavljena istraga u svakom trenutku može biti ponovo otvorena ukoliko se tužiocu na raspolaganje stave nove informacije koje bi potencijalno mogle da istragu pokrenu napred.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.