PROPAO SALVINIJEV PLAN Italija ipak dobija novu vladu umesto izlaska na izbore?

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2019, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROPAO SALVINIJEV PLAN Italija ipak dobija novu vladu umesto izlaska na izbore?

Spekuliše se da će većinu činiti Pokret pet zvezda i opoziciona Demokratska partija

Italijanski predsednik Serđo Matarela pozvao je sinoć odlazećeg premijera Ðuzepe Kontea na razgovor.

Ovo bi moglo da znači da će Konte verovatno dobiti mandat da pokuša da sastavi novu vladu sa članicom dosadašnje vladajuće većine Pokretom 5 zvezda i opozicionom Demokratskom partijom.

Demokratska partija saopštila je uče da je spremna da formira koaliciju s >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Pokretom 5 zvezda čime su na stranu stavljene godine međusobnog neprijateljstva da bi se izbegli prevremeni izvori i ublažila ekonomska neizvesnost.

Nakon višednevnih teških pregovora, lider Demokratske partije, Nikola Zingareti, rekao je predsedniku Serđu Matareli da će njegova partija prihvatiti kandidata za premijera Pokreta 5 zvezda i dosadašnjeg predsednika vlade Ðuzepea Kontea.

- Mi volimo Italiju i smatramo da je vredno truda da probamo ovo novo iskustvo - kazao je novinarima Zingareti.

Prethodna koalicija koju su činili Pet zvezda i ekstremno desna Liga ranije ovog meseca se raspala pošto se lider Lige Mateo Salvini povukao iz nje nadajući se da će izazvati raspisivanje prevremenih izbora i s obzirom na popularnost koju trenutno uživa zbog svoje antiimigranske politike pobediti i biti u mogućnosti da samostalno formira vladu.

SMRTONOSNE "MUNJE": Ovo su NAJOPASNIJI avioni današnjice, a za neke ćete sada PRVI PUT DA ČUJETE (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Konteu novi mandat za formiranje vlade, drugi pokušaj

Izvor: RTS, 29.Avg.2019

Odlazeći italijanski premijer Đuzepe Konte dobio je od predsednika Serđa Matarele mandat za formiranje nove vlade. . Đuzepe Konte je izjavio da je prihvatio mandat. Nada se da će sastaviti listu ministara u narednim danima,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.