PRONAĐEN KLJUČAN DOKAZ! Srpski lekar koji je trovao kolege tortom u ozbiljnim problemima

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2020, 16:01

PRONAĐEN KLJUČAN DOKAZ! Srpski lekar koji je trovao kolege tortom u ozbiljnim problemima

Njegov advokat tvrdi da je njegov klijent nevin.

Odmotava se klupko oko slučaja trovanja zaposlenih u jednom zatvoru u Donjoj Austriji, a policija je pronašla ključni dokaz, koji bi srpskog lekara, koji je osumnjičen za trovanje, mogao da osudi na višegodišnju kaznu zatvora.

Podsetimo, policija u Beču nedavno je uhapsila lekara srpskog porekla koji je istovremeno radio u Opštoj bolnici u tom gradu i u zatvoru, zbog sumnje da je tortom trovao kolege.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Nekoliko zaposlenih javilo se sredinom maja lekaru zbog bolova i čudnih simptoma. Lekari su prvo mislili da su njihove kolege obolele od korona virusa, ali ubrzo su ispitivanja pokazala da su otrovani. Pokrenuta je istraga, koja je pokazala da su najverovatnije otrovani tortom koju je srpski lekar doneo u zatvor.

Onda su zaposleni počeli da "vraćaju film" i shvatili da se već unazad nedeljama u zatvoru događaju čudne stvari, i da su sve uvek nekako povezane sa njihovim kolegom srpskog porekla.

Veruje se da je Srbin, inače psihijatar, kolege otrovao jer je imao sukob lične prirode sa jednim od njih. On je sredinom maja u zatvor doneo domaću tortu u koju je prethodno stavio nekoliko lekova, koji se uglavnom koriste za sedaciju. Kolegama ovaj njegov gest nije bio čudan, jer je i ranije imao običaj da donosi slatkiše u zatvor. Nedugo nakon što su pojeli tortu, krenuli su prvi znaci trovanja, a jedan od lekara je na kraju završio i u bolnici.

Srećom, policija je pronašla jedno preostalo parče torte, a ukoliko se ispostavi da su u njoj sastojci isti kao u krvi otrovanih, našem državljaninu se smeši zatvorska kazna.

Kako pišu austrijski mediji, Srbinu, koji važi za uglednog lekara u Beču, ovo nije "prvi incident". Navodno je jednom od kolega ranije izbušio gume, o čemu svedoče i video snimci koje je kolega postavio na svojoj kući iz straha od Srbina.

Advokat koji zastupa osumnjičenog rekao je da njegov klijent tvrdi da nije kriv, te da se čeka zvanično podizanje optužnice. Do tada, uhapšeni srpski lekar ostaje u pritvoru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.