PROMENE NA KOŽI MOGU BITI ZNAK OZBILJNE BOLESTI: Ako vas često svrbi na ovim mestima, poseta lekaru je obavezna

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 10:59

PROMENE NA KOŽI MOGU BITI ZNAK OZBILJNE BOLESTI: Ako vas često svrbi na ovim mestima, poseta lekaru je obavezna

Najvažnije je ovu bolest primetiti na vreme kako bi se kontolisala na pravi način i sprečile ozbiljne posedice.

Kad telo ne proizvodi dovoljno hormona insulina razvija se dijabetes tipa 2. Simptomi koji ukazuju na ovo stanje su, između ostalog, osećaj velikog umora, problemi sa bešikom i čest odlazak u toalet, kao i rane koje sporo zarastaju.

Prvi simptom koji signalizira da telu preti razvoj dijabetesa tipa 2 javlja se na koži, zaključili su lekari. Ovaj znak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mnogi ignorišu, a upravo on može znatno da pomogne u kontrolisanju ovog stanja.

Ukoliko na telu počnu da se razvijaju tamni pečati, bilo bi dobro posetiti lekara. Kod 90 posto pacijenata koji boluju od dijabetesa zabeležen su promene na koži u pogledu tamnijih, crvenih do bordo, pečata koji svrbe i iritiraju. Ova promena na koži se najčešće javlja na prevojima tela ili vratu.

- Ovo je u velikom broju slučajeva prvi simptom dijabetesa. Obično se pojavljuje na delovima tela kao što je pazuh, prepone, između prstiju na rukama ili nogama, ali se može javiti i na vratu. Ukoliko primetite ovakvu promenu na koži koja traje danima bilo bi dobro proveriti zdravstveno stanje - upozoravaju lekari.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.